کد خبر:۹۶۴۶۵۷
سرمقاله بی‌سابقه روزنامه «گلوبال تایمز» | ارگان رسمی حکومت چین؛

واکنش چینی‌ها به پیمان میان آمریکا، انگلیس و استرالیا| آغاز مسابقه «تسلیحات هسته‌ای» در جهان!

روزنامه «گلوبال تایمز» چین نوشت: مهم نیست که استرالیا چطور خودش را مسلّح می‌کند، این کشور هنوز سگ دنباله رو آمریکاست. ما کانبرا را نصیحت می‌کنیم که فکر نکند که با خرید زیردریایی هسته‌ای موشک‌های تهاجمی می‌تواند چین را بترساند.

خط و نشان بی سابقه چینی‌ها در واکنش به پیمان جنجالی AUKUS آمریکا؛ جهان وارد جنگ سرد دیگری شد!

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛  روزنامه گلوبال تایمز (Global Times) وابسته به حزب کمونیست چین در سرمقاله خود با عنوان «پیمان AUKUS تب دستیابی به زیردریایی هسته‌ای را در سراسر جهان به ارمغان خواهد آورد» در واکنش به پیمان اخیر آمریکا، انگلیس و استرالیا نوشت: جو بایدن - رئیس جمهور آمریکا، بوریس جانسون - نخست وزیر انگلیس و اسکات موریسون - نخست وزیر استرالیا در روز چهارشنبه اعلام کردند که این سه کشور پیمان همکاری امنیتی سه جانبه‌ای موسوم به «AUKUS» را تشکیل خواهند داد. پیمان «AUKUS» مخفف کلمات لاتین سه کشور استرالیا (A)، انگلیس (UK) و آمریکا (US) است.

این امر به عنوان تلاش آمریکا برای ساختن متحدی جدید علیه چین تلقی شده است. پیمان «AUKUS» از استرالیا برای دستیابی به زیردریایی هسته‌ای و گشت زنی در منطقه آسیا-پاسیفیک پشتیبانی خواهد کرد. کاخ سفید استدلال کرد که این پیمان همکاری اولین گامی است که متحدان اروپایی آمریکا طی آن بر همکاری در منطقه آسیا - پاسیفیک متمرکز می‌شوند. 

ایالات متحده به صورتی هیستیرک در حال قطبی سازی نظام متحدان خود است. استفاده از قوای خارجی برای هل دادن قدرت‌های متوسطی نظیر استرالیا به سطح دفاعیِ مالکیت زیردریایی هسته‌ای یک ویترین قدرتمند برای سایر قدرت‌های میانی جهان است. اگرچه واشنگتن مدعی است که زیردریایی هسته‌ای استرالیا حامل تسلیحات اتمی نخواهد بود امّا چنین محدودیت اعلامی قابل اعتماد نیست. زیردریایی هسته‌ای از همان ابتدا به صورت تجهیزات تهاجمیِ راهبردی طراحی شده است. 

بیشتر بخوانید:


مجلّه سیاست خارجی آمریکا| اشتباه نکنید: «چین» شوروی نیست / آمریکا در کلّ تاریخ خود هرگز با چالشی نظیر چین روبه‌رو نشده / هرگونه جنگ آمریکا و چین یا با «مذاکره» پایان می‌یابد یا «آخرالزّمان هسته‌ای»! / برای قرنِ خطرناک ۲۱ آماده باشید!

روزنامه گلوبال تایــــمز چـین| آمریکا درصدد ایجاد نظمی جدید برای حفظ هژمونی خود در جهان است

نشریه نشنال‌اینترست آمریکا| شوکه نشویم! چین بزرگترین اقتصاد جهان شد 


 

در صورت کمک آمریکا و انگلیس به استرالیا برای دستیبابی به توانایی دریانوردی با زیردریایی هسته‌ای، این امر عملاً منجر به قانونی شدن خرید زیردریایی هسته‌ای از سوی تمام کشورهای جهان خواهد شد. همچنین این موضوع به معنای قانونی شدن صادرات بین المللی تکنولوژی مرتبط با آن است. همزمان با تشدید رقابت قدرت‌های بزرگ از سوی واشنگتن، بیشتر مناطق جهان نیز در خیزش این تنش‌ مداخله خواهند کرد. تب داشتن زیردریایی هسته‌ای به یک وسوسه جهانی تبدیل خواهد شد. جهان باید خود را آماده ورود به «تب زیردریایی هسته‌ای» کند. 

آمریکا  عقلش را از دست داده؛ واشنگتن در تلاش برای بسیج متحدانش در برابر چین است که دشمنی و تخریبی خارج از کنترل را ایجاد می‌کند. ایالات متحده در تصور حمله به چین غرق شده بدون اینکه به طور جدی احتمال نتیجه معکوس را ارزیابی کند. جنگ افغانستان باعث سرافکندگی آمریکا شده است. اگر جهان واقعاً در هرج و مرج قرار بگیرد، شکست‌های بسیار بیشتری در پیش روی آمریکا قرار خواهد داشت که موجب سقوط بیشتر آن می‌شود. 

قبلا هیچ کینه و خصومتی میان چین و استرالیا نبوده. به دلیل فاصله جغرافیایی نیز هیچگونه درگیری ژئوپلیتیکی بین دو کشور حادث نشده است. با این حال، استرالیا با اتخاذ سیاست یکجانبه‌ در بازی راهبردی چین - ایالات متحده در حال غش کردن به سمت آمریکاست و خودش را به دشمن چین بدل کرده است. استرالیا با انجام گشت زنی زیردریایی هسته‌ای خود که به وضوح چین را هدف قرار داده، درحال تشدید تقابل خود با چین است. 

فاصله چین و استرالیا
فاصله چین و استرالیا

با تمام این اوصاف امّا مهم نیست که استرالیا چطور خودش را مسلّح می‌کند، این کشور هنوز سگ دنباله رو آمریکاست. ما کانبرا را نصیحت می‌کنیم که فکر نکند که با خرید زیردریایی هسته‌ای و موشک‌های تهاجمی می‌تواند چین را بترساند. اگر استرالیا جرات کند که گستاخانه تر چین را تحریک کند یا حتی خطای محاسباتی در زمینه نظامی مرتکب شود، چین بدون هیچگونه رحمی مجازتش می‌کند.

استرالیا با مشارکت در محاصره راهبردی چین توسط آمریکا، باید حد خودش را بشناسد و موضعی متناسب به جایگاهش اتخاد کند. اگر استرالیا بخواهد قدرت نمایی کند تا وفاداری خود را به [مافوقش] آمریکا نشان دهد و برجسته ترین موضع را در راهبرد ضد چینی ایالات متحده به ویژه از نظر نظامی بردارد، آنگاه کانبرا به احتمال زیاد هدف اقدام متقابل پکن خواهد شد تا هشداری باشد برای دیگران. درنتیجه نیروهای استرالیایی نیز به احتمال زیاد اولین دسته از سربازان غربی باشند که عمر خود را در در دریای چین جنوبی تلف می‌کنند. 

اخیراً برخی در کانبرا پیشنهاد سامانه پدافند موشکی استرالیایی را ارائه کردند. ما معتقدیم این برای استرالیا لازم است. چرا که در صورت آغاز جنگ، کانبرا قصد دارد نیرو به تنگه تایوان اعزام کند. مایک پزالو -  وزیر امور داخلی استرالیا در آپریل گفت: «استرالیا باید بار دیگر آماده اعزام سربازانش به جنگ باشد.»

وقتی که ارتش استرالیا با ارتش آزادی‌ بخش خلق چین در تنگه تایوان یا دریای چین جنوبی بجنگد، ناگزیر اهداف نظامی در استرالیا به اهداف موشک‌های چینی تبدیل خواهد شد. از آنجایی که استرالیا طلایه دار ضدیت با چین شده، باید آماده بدترین سناریو باشد. 

آمریکا و متحدانش درحال به هم ریختن دنیا هستند. آنها حتی درحال رسیده به آخرین نقطه عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای هستند. در اینجا یک سوال جالب مطرح می‌شود: چه کسی بیشتر می‌تواند هرج و مرج جهانی را تحمل کند؟ چین یا آنها؟


*درحال حاضر تنها شش کشور آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، هند و چین در جهان دارای زیردریایی هسته‌ای هستند. با این پیمان ضدچینی، استرالیا هفتمین کشور دارنده زیردریایی هسته‌ای در جهان خواهد شد. 

کشورهای دارنده زیردریایی هسته‌ای در جهان | منبع عکس: هندوستان تایمز
کشورهای دارنده زیردریایی هسته‌ای در جهان | منبع عکس: هندوستان تایمز
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار